Chiel Warners
NOS SportAangepast

Atletencommissie: Eurlings heeft nog wel wat uit te leggen

De atletencommissie van NOC*NSF vindt de publieke excuses van Camiel Eurlings 'een eerste goede stap'.

Volgens Chiel Warners, voorzitter van de commissie, volgt er nog een persoonlijk gesprek met het Nederlandse IOC-lid. Daarin heeft Eurlings volgens de oud-atleet nog wel het een en ander uit te leggen.

"Kijk, er is natuurlijk een stuk vertrouwen weg en het heeft de sport geen goed gedaan. Dat zal hersteld moeten worden", vertelde Warners op NPO Radio 1.

"Hoe we dat gaan doen is niet alleen aan ons. Dat gaat ook over NOC*NSF, maar ook over de rest van Nederland. Daar zal aan gewerkt moeten worden, maar de goede wil is in ieder geval getoond."

NOC*NSF laat weten het "goed" te vinden dat Eurlings "deze stap nu heeft gezet en zal daar in een volgende bestuursvergadering aandacht aan besteden".

Camiel Eurlings

Eurlings raakte twee jaar geleden in opspraak nadat hij in een handgemeen zijn toenmalige vriendin mishandelde. Sindsdien hield hij zijn kaken op elkaar.

Vorige week liet de oud-minister via zijn advocaat een verklaring uitgaan waarin hij ontkende dat het om een zware mishandeling zou gaan.

Die verklaring schoot bij velen in het verkeerde keelgat. Kamerleden vonden dat Eurlings moet opstappen als bestuurslid van sportkoepel NOC*NSF en de atletencommissie vroeg Eurlings middels een brief om tekst en uitleg.

Vandaag liet Eurlings voor het eerst persoonlijk van zich horen. Eerst via een interview met NRC Handelsblad, daarna via een publieke verklaring.

"Er zijn grenzen aan wat je over je privéleven op straat kunt en wilt leggen. Ik heb daarbij de publieke impact onderschat", schrijft Eurlings. "Dat spijt me oprecht, vooral voor mijn ex-vriendin, het NOC, het IOC en alle Olympische sporters. En daarvoor bied ik mijn welgemeende excuses aan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl