Camiel Eurlings
NOS NieuwsAangepast

Eurlings: beeld in media over mishandeling ex-vriendin onjuist

De advocaat van Camiel Eurlings heeft namens zijn cliënt een verklaring uitgegeven, waarin staat dat media ten onrechte beweren dat de oud-minister en NOC*NSF-bestuurder zijn ex-vriendin zwaar heeft mishandeld. Advocaat Knoops zegt dat die ontkenning nodig is vanwege volgens hem aanhoudende onjuiste berichten hierover in de media.

"Mede naar aanleiding van de berichtgeving van vandaag, achten wij het als raadslieden van de heer Eurlings thans raadzaam om na lang stilzwijgen deze onjuiste en suggestieve beeldvorming omtrent de kwestie te corrigeren."

Volgens Knoops was het OM ook nooit tot een schikkingsvoorstel gekomen als er echt sprake was geweest van zware mishandeling met met onder meer een gebroken elleboog en een gebroken oogkas, zoals in de media is gemeld.

Het OM liet destijds weten weliswaar met een schikkingsvoorstel te komen, maar zei erbij dat sprake was van 'eenvoudige mishandeling', ook omdat er geen blijvend letsel was. Wat er zich precies heeft afgespeeld tussen Eurlings en zijn ex-partner, is nooit duidelijk geworden. Het OM beschouwt de zaak als huiselijk geweld.

Geen strafblad

De sportkoepel NOC*NSF had zijn bestuurslid en IOC-lid Eurlings gevraagd om met een verklaring te komen om de rust te herstellen. Vorig jaar trof Eurlings een schikking in de mishandelingszaak, waarmee de zaak zonder erkenning of schuldbekentenis is afgesloten. Wel kreeg hij een aantekening. Dat is formeel geen strafblad, schrijft Knoops.

Knoops wijst er in de verklaring ook op dat de ethische commissie van het IOC de zaak inhoudelijk heeft bekeken en tot de conclusie is gekomen dat de kwestie definitief is afgedaan en dat Eurlings volledig in functie blijft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl