Rapper Boef
In samenwerking met
NH
NOS NieuwsAangepast

Rapper Boef ook geweerd bij Paaspop

Het optreden van rapper Boef dat voor 1 april gepland stond op festival Paaspop is geannuleerd. De organisatie van het festival in het Brabantse Schijndel heeft dat na "nieuw en weloverwogen intern beraad" besloten.

Aanleiding van het besluit is dat Boef drie vrouwen die hem een lift gaven kechs (straattaal voor hoeren) noemde. Paaspop zegt in een persbericht de mening van Boefs management te delen dat de rapper de komende tijd moet laten zien wie hij echt is. "Voor Paaspop is deze periode echter te kort."

Het festival kreeg op sociale media veel kritiek te verduren toen het optreden van Boef gewoon door leek te gaan. Mensen riepen op het festival te boycotten:

Optredens in buitenland geannuleerd

Eerder raakte Boef met Corendondochter GOfun Partyvakanties al een grote opdrachtgever kwijt. Zijn optredens die gepland stonden in Chersonissos, Sunny Beach Bulgarije en Lloret de Mar gaan niet meer door, meldt NH Nieuws.

"Na een gesprek met Boef en zijn management hebben we in gezamenlijk overleg besloten om de samenwerking te beëindigen'', meldt de organisatie van jongerenreizen. "Vanwege de recente uitspraken van Boef lijkt het beide partijen beter om de samenwerking te staken."

Ook Festival Muze Misse in Oss schrapt het optreden van de rapper. "Wij nemen afstand van zijn uitspraken", schrijft de Osse organisatie op Facebook. Muze Misse gaat op zoek naar een vervangende artiest voor het festival op 1 juli, schrijft Omroep Brabant.

Boef kreeg de afgelopen dagen veel kritiek vanwege zijn uitspraken. Op Snapchat noemde hij drie vrouwen die hem op Nieuwjaarsochtend een lift gaven toen hij met een lekke band gestrand was "kechs", ofwel hoeren, Soufiane Boussaadia, zoals de 24-jarige artiest eigenlijk heet, plaatste daarna opnieuw een video.

Daarin ging hij nog iets verder. "Ik heb een paar mensen boos gemaakt, omdat ik kechs zeg. Maar wat doen jullie in een club met alcohol, korte rokjes, om acht uur 's ochtends?", zegt hij in die video. Later kwam hij alsnog met excuses.

Het optreden van Boef in discotheek Time Out (20 januari in Gemert) gaat vooralsnog gewoon door. Een woordvoerster van die club: "We zijn het niet met hem eens, maar cancelen heeft voor ons ook grote gevolgen."

Habiba

Boef is ook met de videoclip Habiba genomineerd voor een Edison 2018, een prestigieuze Nederlandse muziekprijs. "De jury heeft hem in december voorgedragen op basis van zijn artistieke prestaties", vertelt directeur Paul Solleveld.

De nominatie blijft gehandhaafd. "Maar zowel de jury als de stichting van de Edisonprijs neemt afstand van zijn uitlatingen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl