NOS NieuwsAangepast

Rapper Boef zegt sorry: vrouwen hoeren noemen is dom

Rapper Boef heeft zijn excuses aangeboden voor twee vlogs. Soufiane Boussaadia, zoals de 24-jarige artiest eigenlijk heet, kreeg in de Nieuwjaarsnacht een lift van drie vrouwen, nadat hij een lekke band had gekregen. Boussaadia plaatste hierover een video in chatapp Snapchat. Daarin noemde hij de vrouwen 'kechs' - hoeren in straattaal.

De video kwam Boussaadia op kritiek te staan op sociale media, wat hem niet tegenhield opnieuw een video te maken. Daarin ging hij nog iets verder. "Ik heb een paar mensen boos gemaakt, omdat ik kechs zeg. Maar wat doen jullie in een club met alcohol, korte rokjes, om acht uur 's ochtends?", zei hij in de video.

"Als je thuiszit, hele dag niks doet, studeren, lief doen, dit dat, mamma pappa luisteren, dan noem ik je een vrouw. Maar ga niet als je een kech bent, boos worden als ik je een kech noem. Want je bent een kech. Klaar, snap je?", aldus Boussaadia.

Hij zei verder niet te begrijpen dat zoveel mensen een mening hebben over zijn video's. "Weet je wat jij moet doen? Verwijder mij! Verwijder mij! Ga iemand anders toevoegen!"

'Sorry'

In een nieuwe vlog heeft Boussaadia vanmiddag zijn excuses gemaakt. Daarin zegt hij dat de video in de Nieuwjaarsnacht gemaakt is in een dronken bui. "Het is dom en sorry voor alle vrouwen die ik heb beledigd." Over het gebruik van het woord kech zegt hij: "Wij rappers gebruiken die woorden, dat is niet als een belediging bedoeld."

Het is niet voor het eerst dat Boussaadia in opspraak raakt. In september 2016 werd hij opgepakt bij een vechtpartij met een andere rapper. In januari vorig jaar kreeg Boussaadia 80 uur taakstraf omdat hij in een vlog "ik neuk je dochter" had gezegd tegen een politierechercheur. En in mei 2017 kreeg hij twintig uur taakstraf voor het beschadigen van een politiewagen.

Rapper Boef is onder andere bekend van het nummer Habiba.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl