Massale politie-inzet gisteravond in Tilburg-Noord
NOS NieuwsAangepast

Rapper aangehouden in verband met onrust in Tilburg-Noord

De politie heeft een bekende rapper opgepakt in verband met zijn rol bij de onrust in Tilburg gisteravond. De politie heeft daar mogelijk een vechtpartij voorkomen tussen aanhangers van twee rappers. Rapper Boef, die in Rotterdam is aangehouden, is een van hen. Hij wordt verdacht van opruiing.

Uit beelden op internet blijkt dat de rappers zelf wel met elkaar hebben gevochten. De aanleiding was een vete die al een tijd via sociale media werd uitgevochten.

Gisteravond zocht Boef de andere rapper, Para Soma, op bij diens huis in Tilburg. De twee gingen met elkaar op de vuist. In filmpjes op internet eisen beiden de overwinning op.

De politie in Tilburg kreeg gisteravond om 21.00 uur informatie binnen dat er een massale vechtpartij zou plaatsvinden. Kort daarna kwamen er telefoontjes uit Tilburg-Noord dat een groep van meer dan honderd mensen gewapend met stokken door de straten liep. Vermoedelijk waren dat fans van een van de rappers. De politie wist te voorkomen dat het tot een vechtpartij kwam.

Afgelast

Boef zou begin oktober als hoofdact optreden bij tienerfeest Kidsco in Tilburg. Hij is daar niet welkom. "We staan voor veilige en gezellige feesten", zegt de organisatie op Facebook. Met dit soort 'artiesten' kunnen we dit niet waarborgen."

De organisatie zegt dat het niet meer lukt om een nieuwe hoofdact te vinden. Het evenement is daarom afgelast.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl