NOS

Wekdienst 28/12: Vuurwerkverkoop begint en meer sterfte door kanker

tijd van publicatie Aangepast

Goedemorgen! Vanaf vandaag mag er vuurwerk worden verkocht in Nederland en schaatsen de mannen de 10 kilometer op het olympisch kwalificatietoernooi in Thialf.

Het is vandaag vrij koud en wisselvallig. Verspreid door het land vallen buien, met aan de kust kans op hagel en landinwaarts soms natte sneeuw. Zo nu en dan verschijnt de zon. Het wordt 4 of 5 graden.

NOS

Ga je vandaag op pad? Dit is het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

• Vanaf vandaag mag in Nederland vuurwerk worden verkocht. De verkoop start een dag eerder dan normaal omdat Oudjaarsdag dit jaar op een zondag valt. Die dag mag er geen knal- of siervuurwerk over de toonbank gaan.

• Een man van 58 uit Groningen hoort vandaag of hij vrij komt of langer vast blijft zitten voor het verkrachten en bezwangeren van zijn dochter van 11. De man werd in 2012 veroordeeld tot 10 jaar cel en heeft twee derde van zijn straf uitgezeten.

• Op de ijsbaan van Thialf in Heerenveen wordt dag drie van het olympisch kwalificatietoernooi schaatsen verreden. Bij de mannen staat de 10.000 meter op het programma. De vrouwen schaatsen om plaatsing voor de Spelen op de 500 meter.

Deze jongen kocht vorig jaar samen met zijn vader vuurwerk ANP

Wat heb je gemist?

In 2016 zijn in Nederland voor het eerst meer vrouwen overleden aan kanker dan aan hart- en vaatziekten, tot dan toe de meest voorkomende doodsoorzaak onder vrouwen. Vorig jaar overleden in Nederland in totaal 149.000 mensen, meldt het CBS. 45.000 van hen overleden aan kanker, 39.000 aan hart- en vaatziekten, dat is een verhouding van 30 procent tegen 26 procent.

Ander nieuws uit de nacht:

• Erik ten Hag wordt de nieuwe trainer van Ajax. Hij komt over van FC Utrecht, waar hij nog een contract had tot 2020.

• Bij een ernstig ongeluk op de Duitse snelweg A61 bij Viersen, niet ver van de Nederlandse grens, is een politieagente van 23 jaar om het leven gekomen. Twee andere agenten zijn zwaargewond.

• De 500 rijkste mensen op aarde zijn dit jaar 1 biljoen dollar rijker geworden, blijkt uit een berekening van persbureau Bloomberg.

• En op 1 januari stopt de inkeerregeling, die het zwartspaarders mogelijk maakte alsnog aangifte te doen van spaartegoeden in het buitenland

En dan nog dit:

De NOS verstuurde het afgelopen jaar 329 pushberichten. Op deze manier werden berichten over aanslagen, verkiezingen, fipronil-eieren en Sint-Maarten onder de aandacht gebracht. In de categorie Sport werd het vaakst gepusht: 74 keer.

Bekijk hier een overzicht van alle pushberichten van de NOS in 2017.

Op nummer 1 de aanslag in Londen in maart NOS

Fijne dag!

STER Reclame