Kramer verliest op 5.000m: neem het alleen mezelf kwalijk

Sven Kramer reed dinsdagmiddag in Thialf de honderdste 5.000 meter in zijn profcarrière. Die jubileumrace had de 81ste zege moeten opleveren, maar Bob de Vries ging er verrassend met de winst vandoor.

NOS-verslaggever Bert Maalderink wilde Kramer na afloop toch feliciteren met zijn tweede plaats, maar dat hoefde van de Fries niet. "Dat voelt ongemakkelijk."

'Gewoon niet goed'

Kramer was hard voor zichzelf. "Ik reed als een mietje en dat is gewoon niet goed. Ik kan het mezelf alleen maar kwalijk nemen. Ik ben wel gretig, probeerde lang rondjes 29,7 te rijden en dat ging goed, maar niet goed genoeg. Op sneller ijs kan ik hem doortrekken, maar nu niet."

De matrix bij de mannen na de 5.000 meter NOS

Overmorgen staat voor Kramer ook nog de tien kilometer op het programma, de afstand waarop Kramer nog geen olympisch goud heeft. "Daar maak ik me niet zo veel zorgen over, ik weet waar het beter moet en ik heb nog zes weken tot de Spelen."

Om vervolgens af te sluiten: "Maar het moet wel beter dan dit. Misschien is deze race wel positief voor de tien kilometer, ik weet nu wat ik anders moet doen."

STER reclame