1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Nieuws

OM wil landelijk verbod motorclub No Surrender

Het Openbaar Ministerie in Noord-Nederland onderzoekt de mogelijkheid van een landelijk verbod op motorclub No Surrender. Het Landelijk Parket vroeg eerder al de rechtbank in Utrecht om motorclub Bandidos te verbieden. Ook is al een verzoek ingediend voor een verbod op Satudarah.

De acties passen in de aanpak van justitie om ondermijnende activiteiten van motorclubs bloot te leggen en tegen te gaan. "Een verbod zal de criminaliteit niet oplossen, maar kan wel barrières daartegen opwerpen", zegt het OM in een persbericht over Henk Kuipers, de leider van No Surrender. Zijn voorarrest is met twee weken verlengd.

Afpersing en mishandeling

Kuipers (53) werd deze week opgepakt op verdenking van mishandeling, afpersing, bedreiging, diefstal met geweld en valsheid in geschrifte. Ook een tweede verdachte, een man van 59 uit Sneek, blijft langer vastzitten.

De twee worden er onder meer van verdacht dat ze in 2014 en 2015 een ondernemer hebben afgeperst en dat ze hebben geprobeerd twee andere ondernemers af te persen, voor bij elkaar meer dan 8 ton.

Televisieserie

Kuipers is de laatste dagen ook in het nieuws vanwege een reportage-serie over hem bij de omroep PowNed. In de Tweede Kamer zijn vragen gesteld over het bericht in De Telegraaf dat Kuipers voor zijn medewerking 1000 euro per aflevering betaald heeft gekregen.

Minister Slob is verbaasd en laat uitzoeken of er regels zijn geschonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl