ANP
NOS NieuwsAangepast

OM wil motorclub Satudarah verbieden

Het Openbaar Ministerie wil motorclub Satudarah verbieden. Dat nieuws volgt op de arrestatie van drie kopstukken van de motorclub, eerder vandaag. Een woordvoerder van het OM bevestigt dat binnenkort een verzoek bij de rechter wordt ingediend om een verbod in te stellen.

Volgens de woordvoerder maakte Satudarah zich stelselmatig schuldig aan criminele activiteiten. "Er is daarom maar één uitweg en dat is een verbod."

Invallen

Justitie heeft Satudarah al langer op de korrel. Het onderzoek leidde vanochtend tot een grote politieactie. Daarbij werden meer dan twintig woningen, panden en garageboxen onderzocht. Daarbij werden drugs, luxegoederen, cash en documenten in beslag genomen.

De Satudarah-bestuurders die vanochtend werden opgepakt, worden verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie. Ze zouden zich schuldig hebben gemaakt aan afpersing, wapenbezit en drugshandel.

Advocaat Thomas van Satudarah weet nog maar weinig over de aanhoudingen. "Ik heb nog geen snipper informatie gekregen van het OM. Ik hoor wel dat er meer aanhoudingen aankomen."

Over de poging van justitie om Satudarah te verbieden zegt hij: "Het OM zit al lang achter de club aan, dit zat in de pijplijn. De club is niet blij, het zal een lang juridisch gevecht worden. Het OM pakt de club op twee manieren aan, er loopt nog een strafzaak en nu komt daar ook een zaak bij over een civiel verbod."

Bandidos

Satudarah is de tweede motorclub van Nederland die het OM wil gaan verbieden. Volgende week dinsdag begint een rechtszaak over een verbod op Bandidos. Ook die motorclub handelt volgens het OM in strijd met de openbare orde door het plegen van gewelddadige feiten, zoals de handel in drugs en wapens, afpersing en intimidatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl