Henk Kuipers is eerder deze week aangehouden
NOS NieuwsAangepast

Slob verbaasd over mogelijke betaling No Surrender-baas door PowNed

Minister Slob deelt de verbazing over het nieuws dat No Surrender-baas Henk Kuipers zou zijn betaald voor zijn deelname aan een serie over hem bij PowNed. Slob zegt dat de Publieke Omroep regels en codes heeft voor het betalen van deelnemers aan programma's. Hij laat uitzoeken of die zijn geschonden.

De Telegraaf schrijft dat Kuipers voor elke aflevering van Captain Henk duizend euro zou hebben gekregen. "Het roept veel vragen op", zegt Slob. Hij wijst erop dat de NPO hier zelf een verantwoordelijkheid heeft en dat die inmiddels ook aan PowNed om opheldering heeft gevraagd.

Veel vragen

Slob vindt het terecht dat het nieuws dat een publieke omroep geld betaalt aan een verdachte van criminele feiten veel vragen oproept, "ook bij mij". Hij zegt dat hij eerst meer informatie over de zaak wil hebben, voordat hij een oordeel geeft.

Henk Kuipers, de 53-jarige leider van de motorclub No Surrender, is eerder deze week aangehouden. Hij wordt beschuldigd van mishandeling, afpersing, bedreiging, diefstal met geweld en valsheid in geschrifte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl