Jo Palmen 1Limburg

De in opspraak geraakte Brunssumse wethouder Jo Palmen wil een nieuw onderzoek naar zijn integriteit. Hij verwerpt de uitkomsten van een eerder, voor hem negatief uitgevallen, integriteitsonderzoek en wil zich tegen de aantijgingen verweren.

"Ik verlang een onpartijdige en onafhankelijke contra-expertise van het integriteitsrapport dat buiten mij om is opgesteld en mij ten laste is gelegd", zegt Palmen tegen 1Limburg. Hij heeft het volste vertrouwen in het resultaat van zo'n second opinion. Palmen heeft zijn zoon en diens kantoorgenoot als advocaten in de arm genomen.

Groot risico

De gemeenteraad van Brunssum benoemde Palmen (van BBB-Lijst Palmen) in oktober tot wethouder zonder een integriteitstoets af te wachten. Toen die er alsnog kwam, viel dat negatief voor Palmen uit. Hij wordt in het rapport een groot risico voor de gemeente Brunssum genoemd.

Een meerderheid van de gemeenteraad wilde Palmen vorige week na een debat over het onderzoek niet wegsturen. Burgemeester Luc Winants stapte daarom maandagavond op. Vanaf 1 januari wordt Gerd Leers waarnemend burgemeester.

Ook minister Ollongren heeft zich over de zaak uitgelaten. Zij wil dat Palmen vertrekt.

STER reclame