EPA
NOS NieuwsAangepast

Weer bekende journalist VS ontslagen om seksueel wangedrag

Het #MeToo-schandaal heeft opnieuw geleid tot de val van een beroemdheid in de Verenigde Staten. De vooraanstaande journalist Matt Lauer, die vele jaren het goedbekeken ochtendprogramma Today presenteerde, is door zijn werkgever NBC op staande voet ontslagen.

Een vrouwelijke collega, die anoniem wil blijven, beschuldigt hem van seksueel wangedrag. Dat zou zijn begonnen op de Olympische Winterspelen in Sotsji in 2014 en daarna zijn doorgegaan. Het was de eerste keer dat er klachten van deze aard over Lauer kwamen, maar na zijn ontslag meldden zich nog twee vrouwen die zeggen dat Lauer hen heeft lastiggevallen.

En het entertainmentblad Variety schrijft op basis van de verhalen van verschillende vrouwen dat Lauer het stelselmatig op vrouwelijke collega's had voorzien.

Aangedaan

Lauers ontslag kwam zo plotseling dat hij van het ene op het andere moment van het scherm is verdwenen. Zijn collega's van Today maakten het nieuws wereldkundig terwijl ze het zelf kort voor de uitzending hadden gehoord. "U kunt zich voorstellen dat we er kapot van zijn", zei een zichtbaar aangedane presentator Savannah Guthrie.

Lauer heeft meer dan twintig jaar voor NBC gewerkt. Hij hoorde met een jaarsalaris van 20 miljoen dollar tot de best betaalde tv-sterren van de VS.

Vorige week moest zijn collega Charlie Rose, een van de anchors van CBS This Morning, zijn biezen pakken. Hij wordt door acht vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl