Filmproducent Harvey Weinstein
NOS NieuwsAangepast

Filmproducent Harvey Weinstein beschuldigd van seksuele intimidatie

De Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein legt zijn werkzaamheden tijdelijk neer nu zeker acht vrouwen uit de filmwereld hem beschuldigen van seksuele intimidatie. In The New York Times doen enkelen van hen hun verhaal.

Een van de vrouwen is de Amerikaanse actrice Ashley Judd. Tijdens de opnamen van de film Kiss the Girls (1997) zou Weinstein haar gevraagd hebben om naar zijn hotelkamer te komen. Daar vroeg hij haar om hem te masseren en of ze wilde toekijken terwijl hij stond te douchen, schrijft de krant.

Ook actrice Rose McGowan lokte hij in 1997 naar zijn hotelkamer. Voor dat incident betaalde Weinstein later een schikking van 100.000 dollar, naar nu duidelijk is.

Pulp Fiction

Weinstein beleefde zijn grote doorbraak in de jaren 90, toen hij films produceerde als Pulp Fiction (1994) en Shakespeare in Love (1998). Voor die laatste productie won hij een Oscar in de categorie beste film.

Hij werkte veel met zijn broer Bob. Eerst werkten ze samen bij productiemaatschappij Miramax en later richtten ze The Weinstein Company op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl