Charles Manson in augustus van dit jaar
NOS NieuwsAangepast

Sekteleider Charles Manson (83) weer opgenomen in ziekenhuis

Sekteleider Charles Manson is opnieuw opgenomen in het ziekenhuis. Het is niet bekendgemaakt wat de 83-jarige veroordeelde moordenaar mankeert of hoe het met hem gaat. De autoriteiten willen alleen kwijt dat hij nog in leven is.

Volgens de entertainmentsite TMZ is Manson drie dagen geleden opgenomen en wordt hij bewaakt door vijf gewapende agenten. De gezondheidstoestand van de grauw uitziende Manson zou achteruit gaan en volgens bronnen is het slechts een kwestie van tijd voordat de moordenaar overlijdt.

Inwendige bloedingen

De sheriff en de gevangenis willen verder niets zeggen over Mansons gezondheidstoestand vanwege de privacy. In januari werd hij ook al in het ziekenhuis opgenomen voor wat toen werd omschreven als "een ernstig medisch probleem".

Volgens TMZ behelsde dat inwendige bloedingen. Manson moest eigenlijk een operatie ondergaan, maar artsen vonden zijn gezondheid te zwak en stuurden hem terug naar de Corcoran-gevangenis.

Rassenoorlog

Manson, die een swastika op zijn voorhoofd heeft getatoeëerd, zit een levenslange gevangenisstraf uit voor de moord op onder anderen de 8,5 maanden zwangere Sharon Tate. De toenmalige vrouw van regisseur Roman Polanski werd in augustus 1969 samen met zes anderen gedood door de sekte.

De sekteleider hoopte met de moorden een rassenoorlog te ontketenen. Hij kreeg de doodstraf, maar dat werd omgezet in levenslang toen Californië de doodstraf afschafte.

De moordenaar heeft meerdere keren tevergeefs om gratie gevraagd. In 2014 verloofde hij zich met een 26-jarige vrouw, die een aantal websites beheert waarop wordt betoogd dat Manson onschuldig is. Hij kreeg ook toestemming om te trouwen, maar het huwelijk ging niet door, omdat gebleken zou zijn dat de vrouw Mansons lichaam na zijn dood wilde gebruiken als een toeristische attractie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl