NOS NieuwsAangepast

Charles Manson blijft vastzitten

In de Verenigde Staten is het verzoek van Charles Manson voor vervroegde vrijlating afgewezen. Het is de twaalfde keer sinds 1978 dat zo'n verzoek van de massamoordenaar wordt geweigerd.

Manson zit een levenslange gevangenisstraf uit voor zeven moorden in Los Angeles in 1969. Een van de slachtoffers was de zwangere actrice Sharon Tate, de vrouw van regisseur Roman Polanski.

Doodstraf omgezet

In eerste instantie werd Manson veroordeeld tot de doodstraf. Toen de staat Californië in de jaren zeventig de doodstraf afschafte, werd dat omgezet in levenslang.

Bij de zitting van de commissie was Manson zelf niet aanwezig. Hij zal pas over 15 jaar weer aan de beurt komen voor een verzoek om vrijlating.

Verwilderde blik

Manson staat niet bekend als een modelgevange. In de afgelopen vijf jaren heeft hij verschillende regels overtreden. Zo bedreigde hij een bewaker en had hij twee telefoons in zijn cel waarmee hij contact had met de buitenwereld.

Vorige week werden nieuwe foto's vrijgegegen van Manson, die nu 77 is. Het is nog steeds een man met een verwilderde blik en een woeste -inmiddels grijze- baard. Ook is nog altijd het hakenkruis op zijn voorhoofd te zien dat hij tijdens zijn rechtszaak aanbracht uit protest.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl