Louis C.K. AFP

De Amerikaanse stand-upper en acteur Louis C.K. heeft toegegeven dat hij zich seksueel grensoverschrijdend heeft gedragen bij vrouwen. In een uitvoerige verklaring zegt hij dat de verhalen kloppen en dat hij beseft dat hij zijn machtspositie heeft misbruikt.

Gisteren verklaarden vijf collega-artiesten tegen The New York Times dat hij ze uitnodigde op zijn hotelkamer en vervolgens zijn geslachtsdeel toonde en ging masturberen. Dat gebeurde allemaal tussen eind jaren 90 en 2005. Vanwege de affaire is zijn nieuwe film geschrapt.

Louis C.K. zegt dat hij nauwelijks kan bevatten wat hij zijn slachtoffers heeft aangedaan. De artiest verontschuldigt zich tegenover zijn manager, familie en vrienden. "Ik heb in mijn lange carrière alles mogen zeggen wat ik wilde. Nu is het tijd om een stap terug te zetten en te luisteren."

Verschillende mediabedrijven hebben hun samenwerking met Louis C.K. opgeschort. Netflix schrapte de opnames van een theatershow, HBO verwijderde oude stand-upvoorstellingen van zijn streamingdienst en zender FX heeft vier nieuwe series gecanceld.

Senaatskandidaat

In een andere affaire stoppen de Republikeinen in de Amerikaanse Senaat met geld inzamelen voor de campagne van Senaatskandidaat Roy Moore in Alabama. Vandaag werd hij ervan beschuldigd een 14-jarig meisje te hebben benaderd voor seks toen hij 32 was. Ook drie andere vrouwen betichten hem van seksueel wangedrag.

De nieuwssite Politico meldt dat Republikeinse partij niet langer met hem samenwerkt voor het inzamelen van geld. Volgens het medium is dat de meest concrete stap die de partij heeft gezet om zich te distantiëren van de 70-jarige kandidaat. Hij spreekt de beschuldigingen tegen en wil in de race blijven. De verkiezingen in Alabama zijn volgende maand.

STER reclame