Tv-producent spreekt verkrachting Brandt Corstius tegen

Aangepast

Media-ondernemer Gijs van Dam ontkent dat hij columnist Jelle Brandt Corstius in 2002 heeft verkracht. In talkshow Pauw reageerde hij samen met zijn advocaat Peter Plasman op de aantijgingen van de schrijver.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Er is niemand verkracht, er is niemand gedwongen'

Van Dam heeft besloten aangifte te doen wegens smaad en laster. "Ik ben standrechtelijk geëxecuteerd en onterecht veroordeeld op basis van een gelogen verhaal."

Column Trouw

Brandt Corstius schreef vorige week in Trouw dat hij in het "prille begin" van zijn televisiecarrière gedrogeerd en verkracht is. De naam van die persoon wilde hij niet noemen, omdat er geen getuigen waren.

In Pauw bleek dat het gaat om producent Van Dam. Hij erkent dat hij seks heeft gehad met Brandt Corstius, maar zegt dat dat met wederzijdse instemming gebeurde. "Er is niemand verkracht, er is niemand gedwongen. Het is niet gebeurd." De mannen waren destijds midden twintig.

Ze werkten samen bij Barend & Van Dorp, Brandt Corstius als stagiair en Van Dam in de productie. In 2002 dronken ze na een uitzending samen iets aan de bar, "zoals we wel vaker deden". Dat liep volgens Van Dam uit op geflirt en uiteindelijk belandden ze in de hotelkamer van Van Dam. "We hebben gezoend en seks gehad, maar er is niemand gedwongen." Ook ontkent hij dat hij iets in het drankje van Brandt Corstius had gegooid.

Voor de uitzending van Pauw, toen inmiddels bekend was dat Van Dam te gast zou zijn, kwam Brandt Corstius met een reactie via Twitter. Hij zegt dat hij begrijpt dat er nu een reactie van hem wordt verwacht, maar dat hij niet weet wat hij moet zeggen.

Jelle BrandtCorstius
@jellebc
Ik begrijp dat ik nu iets hoor te zeggen. Maar ik zou niet weten wat.
12 maanden geleden

Op de uitzending zelf heeft Jelle Brandt Corstius nog niet gereageerd.

STER Reclame