Jelle Brandt Corstius
NOS NieuwsAangepast

Jelle Brandt Corstius verkent opties voor strafzaak na misbruik

Journalist Jelle Brandt Corstius heeft gezegd dat er een mogelijkheid is dat er alsnog een strafzaak komt tegen de persoon die hem zou hebben misbruikt. In televisieprogramma De Wereld Draait Door zei hij dat hij de opties daartoe wil verkennen.

Brandt Corstius bracht gisteren in dagblad Trouw naar buiten dat hij in het begin van zijn carrière slachtoffer is geweest van seksueel misbruik. "Ik ben tijdens mijn werk gedrogeerd en gedwongen tot orale seks", schreef hij. Hij zei erbij dat hij nooit aangifte heeft gedaan omdat het zijn woord is tegen dat van de dader.

Daarnaast zou diegene hem kunnen beschuldigen van smaad en voor de rechter kunnen slepen. In De Wereld Draait Door vertelde hij dat de redactie van Trouw de man heeft gevraagd om een reactie. De persoon in kwestie stuurde een brief van een advocatenkantoor terug en dreigde met een aanklacht.

Erg boos

Het misbruik gebeurde in de periode dat Brandt Corstius bij het programma Barend en Van Dorp werkte, tussen 2002 en 2005. De dader zou hem anaal hebben willen verkrachten, maar Brandt Corstius kon naar eigen zeggen net op tijd vluchten.

De journalist zei dat hij de reactie van zijn belager vreemd vindt. "Als hij het stuk dat nog niet was gepubliceerd had gelezen en sorry tegen mij had gezegd, had ik het nooit in de krant geplaatst. Maar omdat hij met een zaak dreigt, ben ik erg boos."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl