De mannen van Voetbal Inside
NOS Nieuws

Genee reageert op woede Brandt Corstius: gelach was 'ongemakkelijkheid'

De mannen van tv-programma Voetbal Inside bedoelden "niets verkeerds" toen de misbruikzaak van Jelle Brandt Corstius tijdens de uitzending van vrijdagavond ogenschijnlijk lacherig werd besproken.

Volgens presentator Wilfred Genee werd Brandt Corstius niet belachelijk gemaakt, zo zegt hij tegenover BuzzE: "We hadden het ook niet over de verkrachting zelf. Al begrijp ik wel dat dat zo op mensen over kwam. Laten we er helder over zijn: dat vinden wij walgelijk en verschrikkelijk." Het gelach dat met de discussie gepaard ging, noemt Genee "puur onhandigheid en ongemakkelijkheid".

Brandt Corstius wond zich via Twitter op over het voetbalpraatprogramma, waarin vrijdagavond een lacherige sfeer ontstond toen Brandt Corstius ter sprake kwam. Volgens Brandt Corstius zou RTL het programma moeten stoppen:

Misbruik

Brandt Corstius schreef eerder deze week in Trouw dat hij in het begin van zijn televisiecarrière slachtoffer is geworden van seksueel misbruik, Op dat moment was hij werkzaam als redacteur bij Barend & Van Dorp.

RTL zei in een gezamenlijke verklaring met producent Blue Circle "groot respect" te hebben dat Brandt Corstius met zijn verhaal naar buiten is getreden. De omroep zei "geen enkele vorm van ongewenst gedrag" te tolereren en liet weten met Brandt Corstius in gesprek te zullen gaan.

Ook Genee zei met Brandt Corstius in contact te willen komen om het misverstand uit te leggen. In de uitzending van morgenavond komt de presentator terug op het incident.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl