Sergio Maldonado tijdens een persconferentie van Amnesty International over de zaak van zijn broer
NOS Nieuws

Familie dode Argentijnse activist eist onderzoek naar grenspolitie

De familie van de dode Argentijnse activist Santiago Maldonado zegt dat hij is gedood door de grenspolitie en eist een onafhankelijk onderzoek. Maldonado verdween twee maanden geleden tijdens een demonstratie voor de rechten van de Mapuche-indianen. Zijn lichaam werd vorige week gevonden in een rivier bij de plek van de demonstratie.

De verdwijning van Maldonado leidde tot een storm van kritiek en demonstraties in Argentinië. De zaak ligt gevoelig in het land, waar van 1976 tot 1983 tienduizenden mensen verdwenen tijdens de militaire dictatuur.

President Macri

Dat de politie bij de verdwijning en de dood van Maldonado betrokken was, werd al eerder beweerd. Tot nu toe hebben de autoriteiten ontkend dat de politie iets met de zaak te maken heeft. Zelfs president Mauricio Macri heeft gezegd dat agenten niet betrokken zijn.

Maar getuigen hebben verklaard dat Maldonado door de politie is opgepakt en geslagen. Zijn broer, Sergio Maldonado, is kritisch over de reactie van de Argentijnse president en eist een onderzoek door onafhankelijke experts.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl