NOS NieuwsAangepast

De week in beeld: winst voor Delft, Amsterdams afscheid, de ring voor Lubach

NOS Weekoverzicht

Deze week komt er einde aan de zoektocht naar Anne Faber. Op woensdagavond geeft de man die vastzit voor betrokkenheid bij haar vermissing en haar dood, Michael P., informatie aan de politie over de plaats waar het lichaam van de 25-jarige Faber zou liggen. Op donderdag wordt op die plek bij Zeewolde inderdaad haar lichaam gevonden. Anne Faber werd sinds 29 september vermist.

Er staat een lange rij voor het Amsterdamse Concertgebouw, op vrijdag. Duizenden mensen nemen afscheid van burgemeester Van der Laan. Eberhard van der Laan overleed vorige week vrijdag. Hij was al lange tijd ernstig ziek. De burgemeester had longkanker.

In Den Haag zijn ze er eindelijk uit. Na ruim 7 maanden formeren presenteren de vier partijen op dinsdag het regeerakkoord van 54 pagina's. 'Vertrouwen in de toekomst' is het motto van het nieuwe kabinet.

Feest voor het Nuon Solar Team uit Delft. Het team wint voor de zevende keer op rij de Solar Challenge in Australië. Het Solar Team Twente kwam als vijfde over de streep. Het team uit Eindhoven was de snelste in de cruiserklasse.

Californië wordt geteisterd door hevige branden, de dodelijkste ooit in de Amerikaanse staat. Het vuur heeft al aan zeker 36 mensen het leven gekost. De meeste slachtoffers zijn ouderen die zich niet op tijd in veiligheid konden brengen.

Dat, en meer, in de week in beeld.

"Verdriet en pijn overheersen", zei Hans Faber, een oom van Anne Faber. Hij heeft namens de familie en vrienden gereageerd op de vondst van het lichaam van Anne.
De gesloten kist van burgemeester Eberhard van der Laan, gemaakt van eikenhout uit het Amsterdamse Vondelpark.
De VVD, CDA, D66 en de ChristenUnie zijn eruit: het regeerakkoord wordt op dinsdag gepresenteerd. Daarmee werd op dag 209 het record van de langste formatie uit de geschiedenis verbroken met één dag.
Ondanks winst met 2-0 op Zweden heeft het Nederlands elftal zich niet geplaatst voor het WK in 2018. Na de wedstrijd maakt Arjen Robben bekend dat hij stopt bij het Nederlands elftal.
Hele steden in Californië zijn in de as gelegd door bosbranden. Meer dan 36 mensen zijn omgekomen. Nooit eerder hebben natuurbranden in Californië zo veel levens geëist.
Blije gezichten bij het Solar Team uit Delft: het team heeft de World Solar Challenge gewonnen. Bij die wedstrijd racen auto's op zonne-energie 3000 kilometer dwars door Australië.
Zondag met Lubach heeft de Gouden Televizier-Ring 2017 gewonnen. Eva Jinek won de Zilveren Televizier-Ster voor beste vrouwelijke presentator. Bij de mannen ging de prijs naar Wilfred Genee.
De Spaanse, Europese en Catalaanse vlag ineen tijdens de Spaanse nationale feestdag in Barcelona. Duizenden mensen zijn de straat opgegaan onder het motto: 'ja tegen Catalonië en ja tegen Spanje'.
Lissabon was drie dagen in de ban van het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Hier poseren ze bij de Taag (Lissabon).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl