Judas was vorig jaar het bestverkochte boek in Nederland
NOS NieuwsAangepast

'Judas' van Astrid Holleeder wordt Amerikaanse tv-serie

Er wordt een Amerikaanse televisieserie gemaakt van het boek Judas van Astrid Holleeder. De Amerikaanse producenten die de rechten hebben gekocht, hebben dat gezegd tegen de entertainmentwebsite Deadline.

Met bijna 400.000 verkochte exemplaren was Judas vorig jaar de grootste bestseller van Nederland. Volgens Deadline is er flink gestreden om de filmrechten van het boek, waarin Astrid Holleeder onder meer schrijft over de 'tirannie' van haar broer, de topcrimineel Willem Holleeder.

"Judas is een pakkend waargebeurd verhaal, met verbazingwekkende personages die van de pagina's springen en intens familiedrama", zeggen de producenten. "Toen we Astrid Holleeders verhaal hoorden, waren we gevloerd. In haar beklemmende, emotionele en inspirerende reis zagen we meteen het potentieel voor een geweldig tv-programma."

Wonder Woman

De rechten zijn gekocht door de productiehuizen Atlas Entertainment en Amblin Television. Atlas zat achter de filmhit Wonder Woman, het mede door Steven Spielberg opgerichte Amblin produceert onder meer de serie The Americans.

Het is nog onbekend wanneer de Amerikaanse tv-serie van Judas wordt uitgezonden. Mogelijk valt dat samen met de uitgave van de Engelstalige vertaling van het boek, die voor komend voorjaar staat gepland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl