ANP

Het openbare afscheid van burgemeester Van der Laan is vrijdag tussen 10.00 uur en 20.00 uur in het Concertgebouw in Amsterdam. Iedereen die dat wil, kan langs de kist lopen om de burgemeester een laatste groet te brengen. Er is ook gelegenheid om een condoleance achter te laten.

De dag erna, op zaterdag, is er een herdenkingsbijeenkomst voor genodigden, ook in het Concertgebouw. Die bijeenkomst en de begrafenis vinden plaats in besloten kring.

Eberhard van der Laan overleed afgelopen donderdag in Amsterdam. Toen hij begin dit jaar bekendmaakte dat hij ongeneeslijk ziek was, kreeg hij veel steunbetuigingen. Halverwege vorige maand legde hij zijn taken als burgemeester neer en nam hij in een brief afscheid van de Amsterdammers.

Halfstok

Vandaag is een bijzondere raadsvergadering georganiseerd in verband met het overlijden van de burgemeester. Die openbare vergadering begint om 19.30 uur. In verband met de verwachte belangstelling zijn er schermen geplaatst in de foyer en een andere zaal van het stadhuis.

Bij de ambtswoning van de burgemeester is een plek ingericht waar bloemen kunnen worden achtergelaten. Daarvoor is ook de mogelijkheid bij het stadhuis. Tot de begrafenis hangen de vlaggen op de gemeentegebouwen halfstok. Online en bij de stadsloketten van de gemeente kan het condoleanceregister worden ondertekend.

STER reclame