NOS NieuwsAangepast

Formatievlog #26: Zalm vermist, Schippers heeft spijt en flirtende Pechtold

Het duurt nu wel heel erg lang. Voor je het weet heeft niemand het nog over de formatie van 1977, die te boek staat als de langste uit de Nederlandse geschiedenis. "We gaan gewoon 1977 van de troon stoten", weet Vincent. Die formatie duurde 208 dagen, en als de onderhandelaars het nog een dikke week volhouden, dan breken ze het record.

Minister Schippers heeft een beetje spijt. Je zou het haast vergeten, maar zij is in deze formatieperiode nog een poosje informateur geweest. En toen gaf ze weleens een persconferentie over de voortgang. Van haar opvolger, Gerrit Zalm, die nu de onderhandelingen leidt, krijg je tussendoor geen updates. Sterker nog, je ziet hem eigenlijk nooit. De vloggers vragen zich inmiddels af: is de informateur er nog wel of moet hij als vermist worden opgegeven?

Verder in Formatievlog #26: de onderhandelaars zeggen niet veel maar wel vaak "uh", Buma lekt dan toch een keiharde afspraak: "We onderhandelen door tot formatievlog 100" en in het buitenland worden de ministers Koenders en Ploumen een beetje meewarig aangekeken, omdat ze nog niet zijn afgelost.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl