Lid van de 'ndrangheta aangehouden op het Waterlooplein in Amsterdam
NOS NieuwsAangepast

Lid van de Zuid-Italiaanse maffia aangehouden in Amsterdam

In Amsterdam is begin deze maand een Italiaan aangehouden door een speciaal rechercheteam. De 33-jarige man werd gezocht door de Italiaanse politie wegens lidmaatschap van de 'ndrangheta, de maffia in het zuiden van Italië.

De Amsterdamse politie had informatie dat de man in Amsterdam zat, in een huis in het centrum. Toen hij daar op 7 september werd gesignaleerd, werd besloten hem snel aan te houden. Op het Waterlooplein werd de man ingesloten en zonder problemen aangehouden.

Ook twee rechercheurs uit Italië waren daarbij, maar de arrestatie werd gedaan door de Amsterdamse politie. Het gebeurt wel vaker dat het Amsterdamse korps een verzoek uit het buitenland krijgt om criminelen aan te houden.

Uitlevering

Vorige week kondigde de politie aan dat een team van de Landelijke Eenheid zich speciaal gaat bezighouden met het opsporen van maffialeden in Nederland. Dat team was nu niet betrokken bij de aanhouding.

De Italiaan is inmiddels voorgeleid. In afwachting van zijn uitlevering aan Italië zit hij vast in een huis van bewaring.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl