Allah-las vorige week op het muziekfestival Sziget
NOS NieuwsAangepast

Allah-Las: zomerse psychpopliedjes uit Californië

De band Allah-Las is op dit moment bezig met een tour door Europa. Hun concert vanavond in de Maassilo in Rotterdam is op last van de politie afgelast. De concertzaal twitterde rond 19.30 uur dat dat vanwege een terreurdreiging is. De politie bevestigde dit later.

De popgroep komt uit Californië. "Klinkt als: Beach Boys, Jacco Gardner, The Byrds, The Growlers", schrijft het Rotterdamse Rotown op hun website. Rotown is de organisator van het concert in de Maassilo vanavond.

De bandnaam

De naam van de band is opmerkelijk. "We hebben deze naam gekozen omdat we iets wilden dat 'heilig' klonk", vertelde zanger Michaud vorig jaar in een interview met The Guardian. "Maar we hebben ons nooit gerealiseerd dat sommigen het als spottend zouden kunnen interpreteren." De organisator van het concert schrijft in de aankondiging dat de naam "een knipoog naar The Jesus and Mary Chain" is, een sombere band uit de jaren tachtig. "Niet bepaald een band die je associeert met zonnige stranden, Silicon Valley en flower power."

Volgens Michaud krijgt de band regelmatig mails van moslims overal ter wereld, die schrijven dat ze beledigd zijn. "Dat is absoluut niet onze bedoeling. We reageren dan met uitleg over onze keuze, en meestal begrijpen ze het dan."

Een optreden in Turkije is eerder afgelast omdat de concertorganisator zich ongemakkelijk voelde bij de naam, vertelt het bandlid. "Maar wat is het alternatief? We hebben de naam nu zo lang, ik denk niet dat we het nog kunnen veranderen. Dat zou niet werken."

Het is onduidelijk of de naam van de band en de terreurdreiging iets met elkaar te maken hebben.

Voorprogramma

De Nederlandse band Altin Gün stond vanavond gepland in het voorprogramma. Deze band maakt muziek met sterk Turkse invloeden en heeft een Turks-Nederlandse zanger en zangeres.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl