Politie grendelt de evenementenhal Maassilo af
NOS NieuwsAangepast

Popconcert Rotterdam afgelast vanwege terreurdreiging

In Rotterdam is een popconcert in de Maassilo afgelast op last van de politie. Volgens de politie was er informatie binnengekomen over "een mogelijke terreurdreiging". Er stond een optreden gepland van Allah-Las, een popgroep uit Californië.

De politie wil niet zeggen wat de informatie inhield, of hoe die is binnengekomen. De informatie was "van voldoende waarde om tot deze stap over te moeten gaan", benadrukt een woordvoerder. "Omwille van de veiligheid nemen we natuurlijk geen enkel risico."

De afgelasting was in overleg met de concertorganisatie. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht, zei de politiewoordvoerder rond 21.00 uur.

Agenten met kogelwerende vesten hielden concertgangers tegen bij de zaal. Ook een anti-terreureenheid van de Dienst Speciale Interventies (DSI) was aanwezig.

Motoragenten

Even na 19.00 uur werd besloten het gebouw te ontruimen. Toen waren er nog niet veel bezoekers: het voorprogramma, de Turks-Nederlandse groep Altin Gün, zou om 20.30 uur beginnen.

Rond 20.45 uur verlieten de leden van Allah-Las het gebouw via de achteruitgang. Onder begeleiding van agenten op motoren werden ze in een busje weggereden.

Tientallen fans zijn tevergeefs naar de Maassilo gekomen. Over het algemeen reageren bezoekers gelaten, zegt verslaggever Henrik-Willem Hofs. "Ze halen hun schouders op, leggen zich erbij neer. Dat is misschien ook wel begrijpelijk in deze tijd van terreuraanslagen."

Een van de fans die tevergeefs naar Rotterdam zijn gekomen, is wel nieuwsgierig naar het besluit: "Ik zou graag willen weten wat er precies heeft gespeeld en op basis van welke informatie ze dit besluit hebben genomen."

'Ik zou graag willen weten wat er precies gespeeld heeft'

Het is niet voor het eerst dat een optreden van Allah-Las uit voorzorg wordt afgelast. In interviews heeft de band verteld dat een plaatselijke promotor in Turkije eens een optreden schrapte omdat hij zich ongemakkelijk voelde bij de religieuze verwijzing in de bandnaam.

De leden zeggen overigens geen religieuze of spottende bedoelingen te hebben met hun naam; ze wilden gewoon iets dat "heilig klinkt". De band speelt gitaarpop die geïnspireerd is door jaren-60-muziek van bijvoorbeeld The Beach Boys en The Byrds.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl