AFP
NOS Nieuws

Veel doden bij opgevoerde strijd tegen drugsdealers in Filipijnen

Voor de tweede achtereenvolgende nacht zijn bij Filipijnse politieoperaties tientallen doden gevallen. Afgelopen nacht schoten politieagenten zeker 26 verdachten van drugshandel en straatroof dood in de Filipijnse hoofdstad Manila. De slachtoffers hadden zich verzet tegen hun aanhouding, verklaarde een politiewoordvoerder naderhand.

De voorafgaande avond kwamen 32 verdachten om bij soortgelijke politieacties in de provincie Bulacan, die grenst aan Manila.

Deze twee dagen markeren de meest bloedige episode in de gewelddadige oorlog tegen drugs die president Duterte na zijn aantreden, vorig jaar juni, afkondigde. Sindsdien zijn zo'n 8000 mensen gedood die in verband gebracht werden met drugs.

Duterte

Direct na het gewelddadige politieoptreden in Bulacan zei Duterte: "Laten we er dagelijks 32 doodschieten. Misschien lukt het ons dan om de problemen in dit land terug te dringen."

De Verenigde Naties en internationale mensenrechtenorganisaties hebben grote kritiek op de aanpak van Duterte. Maar president Trump belde zijn Filipijnse collega afgelopen mei om hem te complimenteren met zijn "fantastische aanpak van het drugsprobleem".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl