Omstreden Imam Sjeik Fawaz Jneid
NOS NieuwsAangepast

Imam met gebiedsverbod: ik ben tegen extremisme

De omstreden imam Fawaz Jneid noemt het gebiedsverbod dat hij gisteren opgelegd heeft gekregen "de zoveelste stap in de oorlog tegen het salafisme in Nederland".

"Het wordt alle moskeeën onmogelijk gemaakt om vrijuit te spreken. Door mij aan te pakken, willen ze andere imams bang maken", zei hij tegen de NOS.

"Ze weten heus wel dat ik tegen extremisme ben. Ik heb vaak genoeg jongeren tegengehouden om naar IS-landen af te reizen. Dat weet de politie ook, ik heb vaak met ze om de tafel gezeten over dit onderwerp."

Intolerante boodschap

Jneid kreeg gisteren door minister Blok van Veiligheid en Justitie een gebiedsverbod opgelegd voor de Haagse wijken Transvaal en de Schilderswijk, op verzoek van burgemeester Krikke van Den Haag. Daardoor kan hij niet meer prediken in en rond een islamitische boekwinkel aan de Haagse Cilliersstraat.

In de motivering voor het gebiedsverbod staat dat de imam een intolerante boodschap verkondigt waarmee hij bijdraagt aan het radicaliseringsproces in de richting van jihadisme. Zo preekt hij tegen homo's en vervloekte hij in het verleden de vermoorde cineast Theo van Gogh en VVD-politica Ayaan Hirsi Ali.

Daar komt bij dat het illegale gebedshuis in een wijk ligt waar grote zorgen zijn als het gaat om radicalisering.

Imam Jneid gaat in beroep tegen het gebiedsverbod.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl