De omstreden imam Fawaz Jneid
In samenwerking met
Omroep West
NOS NieuwsAangepast

'Haatimam' mag geen moskee in Den Haag beginnen

De omstreden imam Fawaz Jneid mag van Den Haag geen moskee beginnen. Dat heeft burgemeester Jozias van Aartsen vandaag laten weten aan de stichting van Fawaz, zei hij tijdens een spoeddebat van de Haagse raadscommissie.

Dat schrijft Omroep West. Vrijdag bleek dat de imam via zijn stichting Qanitoen een pand op de grens van de buurten Transvaal en de Schilderswijk had gekocht.

Camera

De gemeente weigert het erfpachtcontract aan te passen. Daarin staat dat er op die plek "enkel bedrijfsmatige activiteiten kunnen worden ontplooid." De stichting wil het pand gebruiken voor educatie, bijeenkomsten en het inrichten van een gebedsruimte.

De burgemeester zegt dat "de heer Fawaz nauwlettend in het oog wordt gehouden". Op het pand staat een camera gericht. Van Aartsen zegt dat zo in de gaten kan worden gehouden wat zich daaromheen afspeelt.

Fawaz Jneid is als imam omstreden. Zo vervloekte hij columnist Theo van Gogh en politica Ayaan Hirsi Ali en noemde hij PvdA'er Achmed Marcouch een nepmoslim. Hij preekte ook tegen homo's. In 2012 werd hij door de Haagse As-Soennahmoskee geschorst.

Advertentie via Ster.nl