De plek in Charlottesville waar gisteren een vrouwelijke betoger werd overreden
NOS NieuwsAangepast

Burgemeester Charlottesville: Trump medeschuldig aan geweld

De burgemeester van Charlottesville, de stad waar gisteren een dode en tientallen gewonden vielen bij gewelddadigheden rond een mars van blanke racisten, noemt president Trump medeschuldig aan de escalatie. Tegen de nieuwszender CNN zei de Democraat Michael Signer dat Trump extreem-rechts nadrukkelijk "het hof heeft gemaakt" tijdens zijn verkiezingscampagne.

Ook heeft Trump steeds nagelaten om ultra-nationalisten en racisten af te vallen, te veroordelen of het zwijgen op te leggen, aldus Signer in een vraaggesprek met CNN. Bij NBC zei hij nog dat dat de president daarmee een klimaat heeft geschapen waarin groepen die tot dusver in de schaduw moesten blijven, "een reden kregen om in het daglicht te treden".

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Democraten én Republikeinen vielen gisteravond over de verklaring van Trump naar aanleiding van de gewelddadige confrontatie in Charlottesville. Daarbij vielen een dode en negentien gewonden toen een man met zijn auto inreed op anti-racistische betogers. Trump veroordeelde het geweld zonder specifiek de extreem-rechtse demonstranten te noemen. Hij veroordeelde het geweld van "alle partijen".

Een woordvoerder van het Witte Huis verklaarde een dag later dat Trump met zijn woorden had bedoeld dat hij zich ook keert tegen de agressie van blanke racisten, de Ku Klux Klan en alle extremistische groeperingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl