NOS Nieuws

Marechaussee voert actie op vliegvelden om cao-conflict

De marechaussee gaat actievoeren, onder meer op de vliegvelden in Eindhoven en Rotterdam. Het cao-overleg met het ministerie van Defensie is stukgelopen. Vanaf vrijdag is er een stiptheidsactie, waarbij de paspoorten extra gecontroleerd zullen worden.

Schiphol wordt vanwege de drukke vakantieperiode vooralsnog buiten schot gehouden, zegt Sven Schuitema, voorzitter van de Marechausseevereniging. "Maar op de andere vliegvelden kan het publiek merken dat het allemaal net wat langer duurt."

Aandacht

Dat het defensiepersoneel in de drukke vakantieperiode actievoert, is niet om te pesten, zegt Schuitema. "Maar we hebben nu echt de aandacht van het publiek nodig." Marechaussees die niet op de vliegvelden werken, worden opgeroepen geen bonnen uit te schrijven voor lichte overtredingen.

Het cao-overleg betreft al het defensie- en ondersteunend personeel, maar de acties beperken zich voorlopig nog tot de marechaussee. De laatste cao voor het defensiepersoneel liep vier jaar geleden af. Volgende week zal ook bij andere defensie-onderdelen actie worden gevoerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl