1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
In samenwerking met
L1mburg
NOS NieuwsAangepast

Grotten Cannerberg na brand hermetisch afgesloten

De provincie Limburg heeft beveiligers neergezet bij de ingangen van de grotten van de Cannerberg. De provincie doet dit om nieuwsgierigen te weren, meldt 1Limburg. In de grotten bij Maastricht heeft een week brand gewoed.

Nu het vuur is geblust, heeft de brandweer de situatie kunnen inspecteren. Daaruit blijkt dat de afgelopen week brokstukken van honderden kilo's naar beneden zijn gevallen. Van een pilaar is volgens de brandweer zelfs een stuk van duizend kilo afgeschoven.

Vanochtend werd de grot overgedragen aan de provincie, die eigenaar is van het gangenstelsel. Limburg heeft de boer die de grotten gebruikt, verplicht de ingangen hermetisch af te sluiten.

Brandweer inspecteert brandschade in grot

Niet gebruiken

De boer moet de ingangen tweemaal per dag controleren en vervolgens rapport uitbrengen aan de provincie. Tot een grondige inspectie van de veiligheid van de grotten heeft plaatsgevonden, mag hij ze niet gebruiken.

De Belgische gemeente Riemst heeft eenzelfde maatregel opgelegd voor een ingang die onder de verantwoordelijkheid van de gemeente valt.

Bij de inspectie is vanochtend geconstateerd dat de brand, die vorige week donderdag ontstond, inderdaad uit is. Er is geen smeulend hooi of stro meer in de grot.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl