1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Track 88
NOS Nieuws

Zeven huizen ontruimd vanwege rookoverlast grotbrand

In verband met de grotbrand bij Maastricht zijn zeven huizen ontruimd. De ongeveer tien bewoners van de huizen in het Belgische grensplaatsje Kanne zijn ondergebracht in een hotel of hebben zelf onderdak gevonden bij familie of vrienden.

De opdracht voor de evacuatie van de huizen aan de voet van de Muizenberg kwam van de burgemeester van de Belgische gemeente Riemst, vlak over de grens. Die maakt zich zorgen over de stank, rook en koolmonoxide die uit de ingangen van de tegenovergelegen mergelgrotten komt. Daar woedt sinds donderdag brand in een opslag van hooi en stro.

De brandweer is vandaag begonnen met het weghalen van het smeulende hooi uit de grot. Dat gebeurt met een speciale grijper. Het hooi wordt buiten geblust. Dat werk verloopt goed, zegt de veiligheidsregio Zuid-Limburg, en het weghalen van het hooi gaat de hele avond en nacht door. Het blussen kan nog wel een paar dagen duren.

Beter zicht

Voor een tunnelingang is een grote ventilator neergezet die de rook wegblaast en zo voor beter zicht in de gangen zorgt. Daardoor hebben omwonenden wel meer last gekregen van rook en stank.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl