Tunahan Kuzu, Sylvana Simons, Farid Azarkan en Selçuk Öztürk in mei vorig jaar
NOS Nieuws

Sylvana Simons en Denk begraven strijdbijl, geen schadevergoeding

Ex-medewerker Sylvana Simons en de politieke partij Denk hebben een einde gemaakt aan hun hoog opgelopen conflict. Simons vraagt geen schadevergoeding en Denk neemt geen verdere rechtelijke stappen meer tegen hun ex-medewerker.

De twee ruziënde partijen hebben ook afgesproken niets meer over hun conflict te zeggen. "Denk en Simons willen deze periode graag afsluiten en zich verder richten op de toekomst", staat in een kort persbericht.

Contractbreuk

Presentatrice Simons werd vorig jaar met veel enthousiasme binnengehaald door de twee ex-PvdA-Kamerleden Kuzu en Özturk. Zij zou een van de boegbeelden worden van Denk, maar stapte eind december plotseling op en richtte haar eigen partij Artikel 1 op. Denk stapte wegens contractbreuk en schending van de geheimhoudingsplicht naar de rechter en eiste 60.000 euro.

Geld

De rechter vond de verwijten van Denk niet terecht en stelde dat Simons onterecht was ontslagen. De kantonrechter bepaalde dat Simons geld tegoed had. Denk wilde tegen de uitspraak in hoger beroep gaan, maar ziet daar nu van af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl