ANP

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben een staatsbezoek gebracht aan paus Franciscus. Ze spraken elkaar in het Apostolisch Paleis in het Vaticaan.

Volgens het persbureau van het Vaticaan was het een informeel en gezellig gesprek, dat 35 minuten duurde. Bij de begroeting spraken koningin Máxima en de paus met elkaar in het Spaans. Beiden komen uit Argentinië.

Franciscus vroeg onder meer hoe het met hun dochters ging. Vorig jaar bracht het gezin al een privébezoek aan het Vaticaan.

Willem-Alexander en Máxima op bezoek bij de paus

Het gesprek zelf was achter gesloten deuren. Na afloop gaven Willem-Alexander en Máxima Nederlandse bloemen cadeau. Daarbij zou gezegd zijn dat Nederland de bloemen niet alleen met Pasen wil geven, maar voor altijd.

Paus Franciscus gaf het koninklijk paar een medaillon van Sint-Maarten, een boodschap van vrede en drie door de paus opgestelde geschriften (encyclieken).

Paus Franciscus en het koninklijk paar ANP

Na het officiële deel van het bezoek praatten de paus en het koninklijk paar nog enige tijd door, wat niet gebruikelijk is bij audiënties.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn sinds dinsdag op staatsbezoek in Italië. Ze bezochten eerder de stad Palermo op Sicilië. Minister Koenders van Buitenlandse Zaken reist mee en minister Ploumen voor Handel leidt tegelijkertijd een handelsdelegatie in Italië. Het bezoek duurt tot morgen.

STER reclame