EPA
NOS Nieuws

May: sorry voor de puinhoop

De Britse premier May heeft haar partijgenoten excuses aangeboden voor het slechte resultaat bij de parlementsverkiezingen van vorige week. "Ik ben verantwoordelijk voor deze puinhoop en ik zal ook zorgen dat we eruit komen", zei ze op een bijeenkomst van de Conservatieven.

De verkiezingen pakten donderdag anders uit dan May zich had voorgesteld toen ze ze afkondigde. Haar partij vergrootte de meerderheid in het parlement niet, maar verloor die juist. Het kwam de premier op veel kritiek binnen de partij te staan.

Op de bijeenkomst met parlementsleden was er volgens aanwezigen geen discussie over het partijleiderschap. "Ik zal jullie dienen zolang jullie willen", zei May.

Onderhandelingen

De premier ging ook in op de onderhandelingen met de Noord-Ierse DUP-partij over gedoogsteun. De DUP zal volgens haar geen veto krijgen over regeringsmaatregelen.

In tegenstelling tot eerdere berichten is er nog geen definitief akkoord met de Noord-Ieren. Daardoor wordt de troonrede van koningin Elizabeth, die voor volgende week maandag staat gepland, mogelijk uitgesteld. Ook de brexit-onderhandelingen met Brussel beginnen wellicht enkele dagen later.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl