ANP

Het 14-jarige meisje Romy uit Hoevelaken, van wie vrijdag het lichaam werd gevonden in Achterveld, is seksueel misbruikt.

In deze zaak zit een 14-jarige jongen uit Lunteren (gemeente Ede) vast. Hij kende het slachtoffer van school, zegt het OM. De jongen wordt ervan verdacht dat hij Romy seksueel heeft misbruikt en om het leven heeft gebracht.

Volgens de directeur van de school van Romy en de verdachte heeft het nieuws hierdoor een nieuwe lading gekregen. "Opnieuw een van ons dus. Wij hebben net zoals iedereen veel nieuwe vragen."

De 14-jarige jongen wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die beslist of hij langer blijft vastzitten.

Romy (14) seksueel misbruikt, verdachte kende haar van school

Romy zat op de J.H. Donnerschool in De Glind. Op de school wordt speciaal onderwijs gegeven. Vrijdag kwam het meisje niet thuis uit school. Haar lichaam werd later op de dag door een voorbijganger gevonden in een sloot in Achterveld.

De vader van Romy stuurde eerst berichtjes naar haar telefoon, maar kreeg daar geen reactie op. Toen hij de route van school naar huis volgde, stuitte hij in het natuurgebied op een politie-afzetting.

De herdenking van Romy in Hoevelaken, eerder deze week Pauline Broekema/NOS

Maandag was er in Hoevelaken, waar Romy woonde, een herdenking. Ook de directeur van haar school was daar aanwezig. Hij vertelde dat hij diep getroffen is door het verlies van zijn leerling. "Iedereen mocht haar. Iedereen wilde bij haar zijn. Het was zo'n fijne leerling."

Bij de bijeenkomst waren ook enkele tientallen leeftijdsgenoten van Romy. Haar familie was er niet bij en koos ervoor het verlies in kleinere kring te verwerken.

Savannah

In de zaak van de 14-jarige Savannah, wier lichaam zondag werd gevonden op een industrieterrein in Bunschoten, is een 16-jarige jongen opgepakt. Hij zit nog vast en wordt ook morgen voorgeleid.

STER reclame