Herdenking Romy in Hoevelaken Pauline Broekema/NOS

"Ze was altijd stipt op tijd thuis, alleen dit keer niet." De burgemeester van Hoevelaken Gerard Renkema heeft vanavond een toespraak gehouden tijdens een herdenkingsbijeenkomst voor de 14-jarige Romy, van wie het lichaam vrijdag werd gevonden.

Het is een indrukwekkend en verdrietig beeld: terwijl de burgemeester zijn toespraak houdt, staat tegenover hem een groep meisjes te huilen. Ze proberen elkaar te troosten en omhelzen elkaar.

De bijeenkomst is georganiseerd voor mensen die hun medeleven aan de nabestaanden van Romy willen laten zien. Tientallen mensen zijn gekomen. Romy's familie is er niet bij. Zij bedankten via de burgemeester de gemeente voor hun steun. "De familie is thuis en wil deze moeilijke tijd in eigen omgeving in rust verwerken", zei Renkema.

De burgemeester sprak ook nog kort over de dood van de 14-jarige Savannah uit Bunschoten, gisteren werd haar lichaam gevonden. "Het is een horrorscenario: wat is er aan de hand in deze omgeving?" Ook riep hij de aanwezigen weer op om alert te zijn. "Niet alleen op straat, maar ook op de digitale snelweg."

Aan het einde van de bijeenkomst werden nummers afgespeeld die door de familie waren uitgekozen. Aanwezigen legden bloemen en kaarsen neer.

STER reclame