NOS NieuwsAangepast

Tijdlijn: de dood van Romy en Savannah

De politie heeft twee tieners aangehouden in verband met de dood van twee 14-jarige meisjes. Hun lichamen werden slechts 20 kilometer van elkaar gevonden. Al vijf dagen houden de zaken Nederland bezig. Een tijdlijn van wat er tot nu toe gebeurde.

Donderdag 1 juni

Rond 15.00 uur wordt Savannah voor het laatst gezien.

's Avonds wordt ze als vermist opgegeven. Dan plaatst haar moeder ook een opsporingsbericht op Facebook dat massaal wordt gedeeld.

Vrijdag 2 juni:

In de ochtend wordt Savannah's fiets gevonden in Hoogland bij een bushalte.

Een meisje uit Hoevelaken, Romy, komt die dag niet terug uit school. Rond 17:00 uur vindt een voorbijganger haar lichaam in een sloot in Achterveld. Dat ligt op een kleine 20 kilometer van Bunschoten. Zij is door een misdrijf om het leven gekomen.

Zaterdag 3 juni:

Van Savannah ontbreekt nog ieder spoor. De politie voert geen grote zoekacties uit en vermoedt dat er geen sprake is van een misdrijf bij de vermissing van Savannah. Ook denkt de politie dat er geen connectie is tussen de twee zaken.

Zondag 4 juni:

In de ochtend verzamelen honderden vrijwilligers zich om te zoeken naar Savannah.

's Middags vindt een voorbijganger het lichaam van Savannah in een water bij industrieterrein De Kronkels in Bunschoten.

Laat in de avond roept de burgemeester van Bunschoten inwoners van zijn gemeente op om extra alert te zijn.

Maandag 5 juni:

Bunschoten en Hoevelaken zijn in rouw. Vlaggen hangen halfstok en er worden kaarsjes gebrand. In de kerk en op school zijn er bijeenkomsten.

Even voor het middaguur maakte de politie bekend dat er in beide zaken aanhoudingen zijn verricht: een 16-jarige jongen uit Den Bosch is opgepakt in de zaak van Savannah, een 14-jarige uit Lunteren wordt in verband gebracht met de dood van Romy.

De politie gaat er nog steeds van uit dat de zaken los van elkaar staan en heeft twee teams geformeerd om de zaken te onderzoeken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl