Wekdienst 1 juni: dit gebeurde terwijl je sliep

AFP

Goedemorgen! Het wordt een vrij zonnige dag met nauwelijks wind. De temperatuur stijgt vanmiddag tot zo'n 19 graden op de Wadden en 24 of 25 graden in het zuidoosten van het land. Aan de stranden kan een zeewindje opsteken en landinwaarts ontstaan wat stapelwolkjes.

Passagier overmeesterd aan boord na bomdreiging

Aan boord van een vliegtuig van Malaysia Airlines hebben bemanningsleden en passagiers een man overmeesterd die richting cockpit liep en riep dat hij een bom bij zich had. Het toestel was onderweg van Melbourne naar Kuala Lumpur, maar keerde na het incident terug naar Melbourne waar de man werd gearresteerd. De politie zegt dat de man geestesziek is en dat er geen sprake was van een terroristische actie.

Marc Demeure

​Busongeluk met Nederlandse scholieren in Frankrijk

Bij een busongeluk met Nederlandse middelbare scholieren in Noord-Frankrijk is volgens Franse media de buschauffeur zwaargewond geraakt. Het ongeluk gebeurde vanochtend vroeg bij Saint-Georges-sur-l'Aa, op de weg naar Calais. De scholieren waren op weg naar Londen.

'Mantelzorgboete gaat definitief niet door'

Het plan om ouderen die bij hun kind intrekken te korten op hun AOW-uitkering is van de baan, schrijft de Volkskrant op basis van de Voorjaarsnota die vandaag naar de Tweede Kamer wordt gestuurd. De mantelzorgboete is een van de meest omstreden bezuinigingsplannen van het kabinet.

De opgestapte veiligheidsadviseur Flynn (midden) EPA

Oud-adviseur Flynn en advocaat Trump gedagvaard in Rusland-onderzoek

In de VS zijn de opgestapte veiligheidsadviseur Flynn en de advocaat van president Trump, Cohen gedagvaard door een speciale Senaatscommissie. Die wil hen horen in het onderzoek naar de mogelijke Russische inmenging bij de presidentsverkiezingen.

'Grote problemen met navigatie-apparatuur politievoertuigen'

De politie heeft in het hele land nog steeds grote problemen met de navigatie-apparatuur in politieauto's. De navigatie valt uit, contact met de meldkamer is niet mogelijk en voertuigen kunnen de weg niet op. Dat schrijft de Amsterdamse politiechef Aalbersberg in een brandbrief aan de landelijke politietop, waaruit het AD citeert.

Verder vandaag...

Vanochtend presenteert minister Dijsselbloem de Voorjaarsnota en de Amerikaanse president Trump maakt later vandaag bekend wat zijn plannen zijn met het klimaatakkoord.

Fijne dag!