NOS NieuwsAangepast

Passagier overmeesterd aan boord na bomdreiging

Een man die beweerde dat hij een bom had en daarmee probeerde de cockpit binnen te komen, is aan boord van een toestel van Malaysia Airlines overmeesterd door bemanningsleden en passagiers.

Vlucht MH128 was onderweg van Melbourne naar Kuala Lumpur, maar na het incident keerde het vliegtuig terug naar Melbourne. Daar kwamen zwaarbewapende politiemensen aan boord die de man inrekenden.

Bomdreiger probeert vliegtuigcockpit binnen te dringen

Een van de passagiers, de voormalige professionele Australian footballspeler Andrew Leoncelli, zag de man met een onduidelijk object in de richting van de cockpit lopen.

"Ik rende naar voren en ging tegenover hem staan. Het was een lange vent, langer dan ik. Hij droeg een muts en donkere kleding en hij had een donkere huid. Hij droeg een enorm object, een vreemd object met antennes eruit en hij zei: 'ik ga dit vliegtuig opblazen, ik ga dit klotevliegtuig opblazen'", vertelt Leoncelli aan omroep ABC Australia.

Maar achteraf bleek de dreiging mee te vallen. De man had geen bom bij zich, maar het zou gaan om een soort walkman met speakers eraan vast. Ook blijkt de man geestesziek te zijn en was hij kortgeleden ontslagen uit een psychiatrische kliniek. De politie zegt dat er geen sprake was van een terroristische actie, maar prijst de bemanning en passagiers voor hun optreden tegenover de vermeende aanslagpleger.

Het vliegveld van Melbourne, dat tijdens het incident helemaal dicht ging, is inmiddels weer open.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl