Insiya Hemani is ontvoerd Politie

Minister Koenders van Buitenlandse Zaken brengt de ontvoeringszaak van het Amsterdamse meisje Insiya onder de aandacht bij zijn bezoek aan India. Het ministerie bevestigt een bericht daarover van De Telegraaf.

Insiya werd eind september 2016 in Amsterdam gekidnapt. Het meisje is bij haar vader Shehzad Hemani in de Indiase stad Mumbai. Hij strijdt met de moeder over haar voogdij.

Koenders wil volgens De Telegraaf van de Indiase regering weten waarom de vader nog steeds niet is opgepakt of is gehoord over zijn rol bij de ontvoering, maar een woordvoerder van het ministerie wil dat "in het belang van de zaak" niet bevestigen. Ook zou Koenders van plan zijn om dinsdag aan de Indiase minister een petitie te overhandigen, waarin om actie wordt gevraagd. Die petitie is door tienduizenden mensen getekend.

Voor de ontvoering zijn alle verdachten al opgepakt. Alleen haar vader is nog niet gearresteerd. De ontvoering zou maandenlang en zeer professioneel zijn voorbereid.

'Verschrikkelijke zaak'

Vorig jaar zei het kabinet er alles aan te willen doen om het meisje terug naar Nederland te halen. Koenders noemde de ontvoering in oktober "een verschrikkelijke zaak waar veel geweld bij is gebruikt". Toen werd de ambassade in India gevraagd om druk uit te oefenen.

Koenders is van vandaag tot dinsdag in India. Hij is daar hoofdzakelijk omdat India en Nederland al 70 jaar goede betrekkingen hebben. Hij spreekt onder meer met zijn Indiase collega van Buitenlandse Zaken.

STER reclame