NOS NieuwsAangepast

Kabinet wil ontvoerde meisje Insiya zo snel mogelijk terug

Kabinet wil ontvoerde meisje Insiya zo snel mogelijk terug

De ministers Koenders van Buitenlandse Zaken en Van der Steur van Veiligheid en Justitie proberen de zaak van de naar India ontvoerde peuter Insiya tot een goed einde te brengen. "Het belangrijkste is dat we haar terug weten te brengen", zegt Koenders.

Via de ambassade in India wordt geprobeerd het meisje terug naar Nederland te krijgen.

Koenders: "Het is een verschrikkelijke zaak waar veel geweld bij is gebruikt, ook in Nederland". Ook Van der Steur spreekt van een afschuwelijk drama. In het belang van de zaak willen de ministers niet meer zeggen.

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam kan niet bevestigen dat Insiya in Mumbai is, maar bevestigt wel dat de vader daar gesignaleerd is. Het OM en de politie werken aan een strafrechtelijk onderzoek.

Voogdij

De 2-jarige Insiya Hemani werd eind september door drie mannen ontvoerd, vermoedelijk in opdracht van haar vader, een 37-jarige Indiase zakenman. Hij strijdt met de moeder van het meisje over de voogdij.

De Telegraaf meldde vanmorgen dat de peuter door haar vader wordt vastgehouden in een appartement in Mumbai, India. Misdaadjournalist John van den Heuvel zegt dat hij getuigen in India heeft gesproken die het kind hebben gehoord en gezien in het appartement van haar oma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl