Mark Rutte en Henry Keizer
NOS NieuwsAangepast

Rutte: Henry Keizer is integer en alle feiten liggen op tafel

Premier Rutte vindt dat Henry Keizer voorzitter van de VVD kan blijven zolang het integriteitsonderzoek loopt. Er is geen enkele reden waarom Keizer nu zou moeten opstappen. Dat zei Rutte in Brussel, waar vandaag een EU-top is over de brexit. "Ik ben blij dat alle feiten op tafel zijn gelegd."

Rutte noemt Keizer "zeker een integere man". Hij vindt ook dat Keizer "adequaat" heeft gereageerd op berichten over een zakendeal in 2012, over de aankoop van een crematoriumbedrijf in 2012. Dat bedrijf werd voor 12,5 miljoen euro verkocht aan Keizer en zijn partners, terwijl de waarde werd geschat op 31 miljoen euro, kwam naar voren uit onderzoek van Follow the Money.

Rutte: Henry Keizer is een integere man

Volgens de demissionaire premier gaat het om privé-activiteiten van Keizer. "Dat heeft niets met de VVD te maken. Er is ook geen sprake van strafrechtelijke vervolging. Ik vind het verstandig dat hij de integriteitscommissie nog even naar deze zaak laat kijken, maar volgens mij is dat ook echt voldoende." Rutte zegt dat hij niet heeft aangedrongen op het integriteitsonderzoek.

Voorzitterschap

Henry Keizer heeft gisteren ook al gezegd dat hij aan wil blijven als VVD-voorzitter. Hij denkt dat dat kan. Hij is op 20 mei als enige kandidaat verkiesbaar op het voorjaarscongres van de liberalen.

Keizer bleef er gisteren bij dat hij integer heeft gehandeld. Hij vindt dat hem niets te verwijten valt in de zaak rond de overname van het crematoriumbedrijf in 2012.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl