Ondernemingsraad TMG schaart zich nu ook achter overname door Mediahuis
NOS Nieuws

Personeel Telegraaf akkoord met overname door Mediahuis

De centrale ondernemingsraad van de Telegraaf Media Groep (TMG) is akkoord met een overname door het Belgische Mediahuis en VP Exploitatie van de familie Van Puijenbroek. De OR ziet dan ook af van een gang naar de rechter waarmee eerder werd gedreigd. Daarmee is de overname van TMG weer een stapje dichterbij.

De ondernemingsraad dreigde eerder nog met een gang naar de Ondernemingskamer omdat de raad vond dat er geen mogelijkheid was geboden goed te kijken naar de verschillende biedingen op TMG. Naast Mediahuis en VP Exploitatie is ook mediabedrijf Talpa van John de Mol in de race voor de overname.

Afspraken

Talpa bood eerder al 6,50 euro per aandeel, meer dan Mediahuis bood. Dat leidde tot een conflict tussen de raad van bestuur van TMG en de raad van commissarissen. De ondernemingsraad zegt nu dat er met TMG en met Mediahuis en VP Exploitatie goede afspraken zijn gemaakt over de financiële koers van TMG en de journalistieke onafhankelijkheid.

Talpa zegt dat het de strijd om TMG nog niet opgeeft. Het bedrijf heeft zijn belang in TMG de afgelopen weken opgebouwd tot 28 procent. Maar na een verloren zaak bij de Ondernemingskamer lijkt de kans dat Talpa erin slaagt om TMG te verwerven klein.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl