De Telegraaf rolt van de persen
NOS NieuwsAangepast

Talpa negeert oproep Telegraaf en koopt meer TMG-aandelen

Talpa, het productiebedrijf van John de Mol, lijkt zich weinig aan te trekken van de oproep van de redactieraad van De Telegraaf om de overnamestrijd om de Telegraaf Media Groep te staken. Talpa heeft gisteren op de beurs opnieuw TMG-aandelen gekocht en het belang in het bedrijf daarmee iets vergroot, tot 27 procent.

De Mol heeft al langer zijn zinnen gezet op TMG, evenals het Belgische Mediahuis. De raad van commissarissen van de Telegraaf Media Groep besloot eerder om in zee te gaan met het Mediahuis, hoewel het bod van de Belgen 50 cent per aandeel lager is dan dat van De Mol. Daarop spande De Mol een rechtszaak aan. Die verloor hij.

Rust

Gisteren vroeg de redactieraad van de belangrijkste TMG-titel in een brief aan de Talpa-baas om zijn strijd te staken, "in het belang van TMG en De Telegraaf in het bijzonder". Volgens de raad is het bedrijf gebaat bij rust.

Mediahuis werkt samen met een grootaandeelhouder. Samen beschikken zij nu al over 60 procent van de TMG-aandelen. De Mol kan met zijn aandeel in TMG een overname door de Belgen bemoeilijken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl