De brief aan De Mol
NOS NieuwsAangepast

Redactie Telegraaf: Beste John, stop met je strijd

De redactieraad van De Telegraaf wil dat John de Mol stopt met zijn overnamestrijd om de Telegraaf Media Groep. Dat hebben ze hem laten weten in een brief, met als aanhef 'Beste John'. Volgens de redactie is het "in het belang van TMG en De Telegraaf in het bijzonder" dat De Mol zijn strijd nu staakt.

"We benadrukken dat de redactieraad de afgelopen maanden geen stelling heeft genomen in deze strijd en dat ook op dit moment niet doet. Wel stellen we vast dat TMG – en in het bijzonder het hoofdmerk De Telegraaf – de afgelopen maanden flink te lijden heeft gehad onder de ontstane situatie. Aan die ‘lijdensweg’ moet, wat ons betreft, per direct een einde komen om verdere teloorgang van TMG tegen te gaan."

Rechtszaak verloren

De strijd gaat tussen Talpa van John de Mol en het Belgische Mediahuis. De raad van commissarissen van TMG koos voor het bod van Mediahuis, hoewel dat lager is. De Mol spande daarop een rechtszaak aan, maar die verloor hij dinsdag. De rechter oordeelde dat het overnameproces volgens de regels is verlopen en dat TMG dus door kan gaan met Mediahuis.

Maar ook na die uitspraak lijkt De Mol de strijd niet op te willen geven, want hij blijft aandelen TMG op de beurs kopen. Hij heeft nu 26,96 procent van de aandelen in handen en kan daarmee een overname door Mediahuis bemoeilijken.

Rust

"We hopen dat je inziet dat TMG op dit moment het meest gebaat is bij rust", zegt de redactieraad hierover. "Rust die er, met een eventuele voortzetting van de overnamestrijd tussen Talpa en Mediahuis, beslist niet zal komen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl