NOS NieuwsAangepast

Pandamaskers en pandakostuums: de panda's zijn aangekomen in Rhenen

De Chinese reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya zijn aangekomen in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Kort voor middernacht werden ze onthaald bij de ingang van het dierenpark.

De dieren hebben een reis van bijna 8000 kilometer achter de rug. De komende vijftien jaar zullen ze in Ouwehands Dierenpark verblijven.

  • ANP
  • ANP
    Aankomst panda's in Rhenen
  • ANP
  • ANP

In Rhenen stonden de straten vol met enthousiaste fans om de dieren te onthalen. Ze droegen onder meer pandamaskers en pandatruien. 

De liefhebbers kregen de dieren niet te zien, want die werden vervoerd in een gesloten vrachtwagen.

Het is echt fantastisch, ik stond zelfs een beetje perplex dat ze er nu echt zijn.

Fans Katherine van Dam en Geke Maurtiz

Fans Katherine van Dam en Geke Maurtiz vertelden tegen het AD hoe bijzonder de komst van de panda's voor hen is. "Het is echt fantastisch, ik stond zelfs een beetje perplex dat ze er nu echt zijn." 

Het was een lange reis voor de twee dieren. Woensdagochtend vroeg werden ze in Chengdu in China met een speciale afscheidsceremonie uitgezwaaid en op het vliegtuig gezet. Rond 19.30 uur kwamen ze aan op luchthaven Schiphol, waar ze door ongeveer 120 journalisten werden ontvangen. 

Panda's Wu Wen en Xing Ya voor het eerst te zien

De panda's kregen daar eerst een gezondheidscheck. Daarna mochten ze door de douane en maakten ze een rondje langs het publiek. Na de kennismaking vertrokken de panda's naar Rhenen.

Honderden fans

En om 23.51 uur precies was het zover: de beesten kwamen aan bij het dierenpark. Daar stonden honderden fans ze op te wachten. 

In het dierenpark moeten de dieren een tijd in quarantaine. Dat duurt waarschijnlijk tussen de vier tot zes weken. Daarna mogen de dieren voor het eerst naar buiten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl