Moeder Hao Hao met baby-panda Tian Bao
NOS NieuwsAangepast

Leuk die panda's, maar een panda-effect hebben ze in België niet gezien

 • Bert van Slooten

  Redacteur Brussel

 • Bert van Slooten

  Redacteur Brussel

Panda’s zorgen niet voor extra inkomsten. De waarschuwing komt van de Belgische dierentuin Pairi Daiza. "Een panda-effect hebben we niet gezien", vertelt Aleksandra Vidanovski, woordvoerder van de dierentuin.

Ze leidt ons rond over de 65 hectaren van het voormalige klooster. "Er zijn wel meer bezoekers gekomen toen we een speciaal gedeelte openden waar je de Big Five kan zien (leeuw, luipaard, neushoorn, olifant en buffel). Maar de komst van de panda’s heeft niet gezorgd voor extra mensen."

Alleen de geboorte van de panda-baby (Tian Bao) zorgde even voor extra drukte. "Maar dat was snel voorbij. Waarschijnlijk denken mensen dat ze de panda’s de komende jaren nog genoeg kunnen zien."

 • Bert van Slooten / NOS
 • Bert van Slooten / NOS
 • Bert van Slooten / NOS
  Het pandaverblijf

Als we bij het pandaverblijf aankomen ligt moeder Hao Hao (zoete beer) op haar rug bamboe te eten. "Ze kan zo genieten van de zon en lekker kauwen is haar lievelingsbezigheid", legt Vidanovski uit. Even later rollebolt ze met haar kleintje door het gras. 

"Tian Bao is een echte speelvogel. Meestal wil moeder wel meespelen. Als ze er genoeg van heeft dan krijgt de kleine een tik op de neus of moet hij apart zitten."

De bezoekers komen overal vandaan. Nederlanders, veel Belgen, maar ook Britten en Amerikanen, maar daarmee is het grote schip met geld niet binnengevaren.

"De naamsbekendheid is niet groot. Men heeft het vooral over de dierentuin met de panda’s in België. Niet iedereen kent je. De panda’s hebben geen logo met de naam van de dierentuin erop, dat is jammer."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl